Chocolade vanille taart

Dit is nog eens een taart of een reep, afhankelijk van hoe je hem snijdt. Een traktatie met de rijke, dikke en zachte texturen van dadels, cashewnoten en chocolade.

Voor 8pers.

Ingrediënten bodem

  • 200 g amandelen
  • 350 g dadels
  • 50 g kokosrasp

Vanille laag

  • 450 g cashewnoten (24 uur geweekt in koud water)
  • 2 el. ahornsiroop
  • 50 g kokosolie
  • 1 vanillestokje
  • merg


Chocolade laag

  • 100 g pure chocolade
  • 100 g La Vida Vegan chocolate spread

Instructies

  1. Vet een langwerpige vorm in met olie en bekleed met bakpapier. 
  2. Maal voor de bodem eerst alle ingrediënten in een keukenmachine tot een plakkerige massa. 
  3. Verdeel over de bodem en laat een kwartier hard worden in de koelkast. 
  4. Maal in een schone keukenmachine alle ingrediënten voor de vanille laag tot een dikke romige massa en verdeel over de bodem. 
  5. Laat een half uur opstijven in de koelkast. 
  6. Smelt daarna de pure chocolade en La Vida Vegan chocolate spread au bain-marie en verdeel over de vanille laag. 
  7. Laat de chocolade vanille taart ten minste 4 uur in de koelkast op stijven. 
  8. Snijd de taart in repen en serveer met een kopje koffie. 

Eet smakelijk!