Chocolade lasagne

Over de top vegan dessert lasagne! Met koekjes, vegan roomkaas, vegan vanille ijs en chocoladepasta…… deze lasagne is zeker niet skinny, maar dat hoeft ook niet altijd.

Voor 1 schaal

Ingrediënten bodem

  • 300 g Oreo’s
  • 80 g margarine

    Roomkaas
  • 300 g cashewnoten (24 uur geweekt in koud water)
  • 50 ml citroensap
  • 50 g water
  • 30 ml kokosolie
  • 2 el. ahorn siroop
  • 1 el. vanille extract
  • 4 el. La Vida Vegan dark chocolate spread
  • 1 ltr. vegan ijs

Instructies bodem

  1. Smelt de margarine in een steelpan en maal de koekjes fijn in de keukenmachine. 
  2. Meng de gesmolten margarine door de koekkruimels en schep de helft van het mengsel in een ovenschaal. Druk met de bolle kant van een lepel aan tot een gelijke laag en bewaar in de vriezer. 


Roomkaas

  1. Giet de cashewnoten af en maal in een keukenmachine fijn. 
  2. Voeg de overige ingrediënten toe en meng tot een zo glad mogelijk mengsel. 
  3. Verdeel de helft over de Oreo bodem en vries weer aan.
  4. Verdeel vervolgens de helft van La Vida Vegan dark chocolate spread over de ‘cashew roomkaas’ en vries weer aan.
  5. Herhaal de eerste drie stappen en maak de lasagne af met vegan ijs. 
  6. Laat minimaal vier uur hard worden in de vriezer. 

Afbakken is verder niet meer nodig, bon appetit.