Serves 2
Ingredients:
- 1 ripe mango
- 1 can coconut milk (chilled, use only the thick part: approx. 200 ml coconut cream)
- 3 tbsp La Vida Vegan white hazelnut spread (less sugar)
- 100 g white (vegan) chocolate
- 1 tsp maple syrup (optional, if you prefer extra sweetness)
- 1 tsp lemon zest
- A pinch of vanilla extract
For the topping (optional):
- Kokosvlokken
- Gehakte pistachenoten
- Extra mango in stukjes
The instructions:
- Schil de mango en pureer het vruchtvlees glad met een staafmixer of blender.
- Verdeel de helft van de mangopuree over twee glaasjes en zet deze afgedekt in de koelkast.
- Schep het dikke deel (de kokosroom) uit het gekoelde blik kokosmelk in een mengkom. Klop de kokosroom luchtig met een garde of mixer.
- Smelt de witte hazelnootpasta en de witte chocolade au bain-marie.
- Voeg een paar eetlepels van de opgeklopte kokosroom toe aan de gesmolten chocolade en roer dit goed door.
- Spatel vervolgens dit mengsel samen met de rest van de mangopuree, de citroenrasp en het vanille-extract voorzichtig door de opgeklopte kokosroom. Meng tot een gladde mousse.
- Verdeel de mousse over de glaasjes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.
- Garneer voor het serveren met extra mangostukjes, kokosvlokken en gehakte pistachenoten.