White Hazelnut-Mango Mousse


Serves 2

Ingredients:

  • 1 ripe mango
  • 1 can coconut milk (chilled, use only the thick part: approx. 200 ml coconut cream)
  • 3 tbsp La Vida Vegan white hazelnut spread (less sugar)
  • 100 g white (vegan) chocolate
  • 1 tsp maple syrup (optional, if you prefer extra sweetness)
  • 1 tsp lemon zest
  • A pinch of vanilla extract

For the topping (optional):

  • Kokosvlokken  
  • Gehakte pistachenoten  
  • Extra mango in stukjes  





The instructions:

  1. Schil de mango en pureer het vruchtvlees glad met een staafmixer of blender.  
  2. Verdeel de helft van de mangopuree over twee glaasjes en zet deze afgedekt in de koelkast.  
  3. Schep het dikke deel (de kokosroom) uit het gekoelde blik kokosmelk in een mengkom. Klop de kokosroom luchtig met een garde of mixer.  
  4. Smelt de witte hazelnootpasta en de witte chocolade au bain-marie.  
  5. Voeg een paar eetlepels van de opgeklopte kokosroom toe aan de gesmolten chocolade en roer dit goed door.  
  6. Spatel vervolgens dit mengsel samen met de rest van de mangopuree, de citroenrasp en het vanille-extract voorzichtig door de opgeklopte kokosroom. Meng tot een gladde mousse.  
  7. Verdeel de mousse over de glaasjes en laat minstens 1 uur opstijven in de koelkast.  
  8. Garneer voor het serveren met extra mangostukjes, kokosvlokken en gehakte pistachenoten.